Affinity diagram یا همان نمودار وابستگی یکی از نمودار های کاربردی در مدیریت است. این نمودار همچنین نمودار میل ، نقشه قرابت، روش KJ ، تجزیه و تحلیل موضوعی نیز نامیده میشود.
نمودار قرابت تعداد زیادی ایده را در روابط طبیعی آنها سازماندهی می کند. این خروجی سازمان یافته از یک جلسه طوفان فکری است. از آن برای تولید، سازماندهی و تجمیع اطلاعات مربوط به یک محصول، فرآیند، مسئله پیچیده یا مشکل استفاده کنید. پس از ایجاد ایده ها، آنها را بر اساس میل یا شباهت آنها گروه بندی کنید. این روش ایجاد ایده بر خلاقیت و شهود تیم تأثیر می گذارد. این در 1960s توسط انسان شناس ژاپنی Jiro Kawakita ایجاد شد.
شرایط معمولی عبارتند از:
فرایند نمودار قرابت به گروه اجازه می دهد از تفکر عادی و مقوله های از پیش تعیین شده خود خارج شوند. این تکنیک به دانش و درک بزرگی دسترسی دارد که در شهود ما استفاده نشده است. نمودارهای وابستگی تمایل دارند 40 تا 60 مورد داشته باشند. با این حال، دیدن 100 تا 200 مورد غیر معمول نیست.
مواد مورد نیاز: یادداشت ها یا کارت های چسبناک، قلم های علامت گذاری و سطح کار بزرگ (دیوار ، میز یا کف).
(در صورت جلسه طوفان فکری، اگر مشکوک هستید که طوفان فکری را با نمودار قرابت دنبال می کنید، مستقیماً روی یادداشت ها یا کارت های چسبان بنویسید.) به طور تصادفی یادداشت ها را روی یک سطح کاری بزرگ پخش کنید تا همه یادداشت ها برای همه قابل مشاهده باشد. کل تیم دور یادداشت ها جمع می شوند و در مراحل بعدی شرکت می کنند.
نکات: از نشانگرها استفاده کنید تا کلمات حتی از راه دور به وضوح خوانده شوند. با قلم های معمولی، خواندن ایده ها از هر فاصله ای دشوار است. ایده های نوشته شده باید بین سه تا هفت کلمه باشد.
سعی کنید روابط بین ایده های فردی را جستجو کنید و از اعضای تیم بخواهید همزمان ایده ها (بدون صحبت) را در پنج تا 10 گروه مرتبط طبقه بندی کنند. این کار را تکرار کنید تا همه یادداشت ها گروه بندی شوند. مشکلی وجود ندارد که “تنها” هایی داشته باشیم که به نظر نمی رسد برای گروه مناسب باشد. همچنین جابجایی یادداشت دیگری که قبلاً آن را جابجا کرده است، اشکالی ندارد. اگر به نظر می رسد که یک نت به دو گروه تعلق دارد، یادداشت دوم را بنویسید.
نکات: بسیار مهم است که هیچ کس در این مرحله صحبت نکند. تمرکز باید بر جستجو و گروه بندی ایده های مرتبط باشد. همچنین مهم است که به این گروه ها “گروه بندی” گفته شود. یادداشت ها را به ترتیب مرتب نکنید یا دسته ها یا سرفصل ها را از قبل تعیین نکنید.
از طریق این روابط، سعی کنید دسته ها را تعریف کنید و کارت های خلاصه یا سرصفحه برای هر گروه یا دسته ایجاد کنید. می توانید در مورد شکل نمودار، الگوهای شگفت انگیز و به ویژه دلایل جابجایی یادداشت های بحث برانگیز بحث کنید. در صورت لزوم تغییراتی ایجاد کرده و ایده ها را جابجا کنید. وقتی ایده ها برای رضایت تیم گروه بندی می شوند، برای هر گروه یک عنوان انتخاب کنید. برای انجام این کار، در هر گروه به دنبال یک یادداشت باشید که معنای گروه را نشان دهد. آن را در بالای گروه قرار دهید. اگر چنین یادداشتی وجود ندارد، یکی بنویسید. اغلب نوشتن یا برجسته کردن این یادداشت با رنگ متفاوت مفید است.
نکات: کارت های سرصفحه باید موضوع مشترک برای همه گروه ها را به وضوح مشخص کرده و باید توصیف کننده آن موضوع باشد.
با قرار دادن ایده ها در زیر کارت هدر، همه ایده ها را به دسته های مشخص شده اختصاص دهید.
نکته: تکلیف را بر اساس “احساس روده” انجام دهید، نه از طریق تفکر.
تیم تولید ZZ-400 از یک نمودار قرابت برای سازماندهی لیست شاخص های عملکرد بالقوه خود استفاده کرد. شکل 1 نشان می دهد که اعضای تیم لیست طوفان فکری کرده اند. از آنجا که تیم یک برنامه شیفت کار می کند و اعضا نمی توانند برای انجام نمودار قرابت با هم ملاقات کنند، آنها روش را تغییر دادند.
شکل 1 طوفان مغزی برای مثال نمودار نمودار وابستگی
اعضای تیم هر ایده را روی یادداشت های چسبنده می نوشتند و یادداشت ها را به ترتیب تصادفی بر روی درهایی که به ندرت استفاده می شد، قرار می دادند. طی چند روز، همه یادداشت ها را مرور کردند و یادداشت ها را به گروه های مرتبط منتقل کردند. برخی افراد چندین بار الگوی در حال تحول را مرور کردند. پس از چند روز، گروه بندی طبیعی نشان داده شده در شکل 2 (زیر) ظاهر شد.
توجه داشته باشید که یکی از یادداشت ها، “ایمنی”، بخشی از عنوان گروه خود شده است. بقیه عناوین پس از ظهور گروه بندی اضافه شدند. پنج حوزه وسیع عملکرد مشخص شد: کیفیت محصول، نگهداری تجهیزات ، هزینه تولید، حجم تولید و ایمنی و محیط زیست.
شکل 2 مثال نمودار وابستگی
مثال زیر از محیط بیمارستان آمده است. به منظور درک بهتر موانع تحویل به موقع داروها ، تیم تحقیق در شش مرحله یک نمودار قرابت ایجاد کرد.
شکل 3 نمودار وابستگی به موقع تحویل داروها
در حالی که یک نمودار قرابت ممکن است داده های جالب و ایده های مفیدی را ارائه دهد ، خود تمرین باید به تجزیه و تحلیل بیشتر منجر شود. اکنون تیم می تواند از یک نمودار روابط متقابل استفاده کند، یا حتی از یک نمودار علت و معلولی برای یافتن علل اصلی داروهای دیررس استفاده کند.
یک نمودار قرابت، بیش از هر چیز، بحث در مورد یک مشکل یا مسأله را تحریک می کند و امکان بهبود یا راه حل را فراهم می کند.
شرکت SQBOK به دنبال درک مشکلات و زمان بیش از حد مورد نیاز برای کارکنان جدید است. تیمی از مدیران استخدام، کارکنان جدید، مدیران منابع انسانی و همکاران همکار طوفان فکری انجام دادند و 15 مشکل را شناسایی کردند. در یک فرآیند نمودار قرابت، همه ایده ها بر روی صفحات “چسبنده” که روی یک تخته چسبانده شده بود، نوشته شد.
از گروه جداگانه ای که وظیفه مدیریت فرایند پردازش را بر عهده داشتند، خواسته شد تا هرگونه اشتراک یا رابطه بین ایده ها را شناسایی کنند. این گروه چهار دسته اصلی را معرفی کرد: آموزش، کاغذبازی، مقررات و فناوری. هر ایده در این زمینه های کلی طبقه بندی شد. شرکت SQBOK اکنون می تواند این چهار حوزه را ردیابی کرده و آنها را برای حل و فصل به گروه های مناسب اختصاص دهد. این روند همچنین مناطق کمبود را برجسته می کند.
جزئیات این تمرین ، که فرصت های بهبود را برای تیم برجسته می کند، در جدول زیر نشان داده شده است.
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
جهت گیری بسیار طولانی است نمودارهای سازمانی به روز نمی شوند روند استقرار شهروندی بسیار طولانی است نشان ها به سرعت عودت داده نمی شوند |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
جهت گیری زمان دسترسی به ساعت اداری را پوشش نمی دهد. درخواست کارت پارکینگ باید آنلاین باشد نتایج آزمایش دارو قبل از شروع در دسترس نیست دسترسی به سیستم باید قبل از روز اول کامل شود |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
کلاسهای اختصاصی شرکت ما به ندرت به صورت I4 ارائه می شوند که درک آنها دشوار است کامپیوترها همه مدلها و تنظیمات مختلف هستند |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
برنامه های مورد نیاز برای هر شغل متفاوت است |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
الزامات لپ تاپ باید مشخص شود |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
مدالها قبل از شروع به سطوح دسترسی نیاز دارند |
آموزش بازی های قزاق تنظیم مقررات فناوری |
سیاست تلفن همراه گیج کننده است |